Prodaja i otkup keramičke pločice i gips table, rigips

Prodaja i otkup keramičke pločice i gips table, rigips

Keramičke pločice su ravni srazmerni tanki proizvodi, građevinski materijal koje se prave mešanjem prirodne gline i raznih dodataka, dok svoj završni izgled i osobine dobijju pečenjem. Keramičke pločice su davno prestale biti građevinski materijal čija je funkcija samo zaštita zida ili poda, glavna njihova funkcija je estetska, odnosno ulepšavanje životnog prostora. Različitim dimenzijama, bojama ili dizajnom mogu se uklopiti u bilo koji prostor. Postoje razne vrste pločica i zavisnosti gde se koriste imaju različite osobine. Pločice za kuhinju i pločice za kupatilo, pločice za stepenice ili površine koje se koriste napolju. Svetliji tonovi preporučuju se za malo kupatilo kako bi stekao vizuelni utisak većeg prostora. Potrebno je napraviti kombinacije sa detaljima koju mogu da razbiju monotoniju, odnosno jednoličnost, negde ubaciti tamniju poločicu, ili neku borduru. Trendovi u keramici obnavljaju se svakih nekoliko godina. Imitacija mermera i antike je neiscrpna inspiracija za ulepšavanje enterijera, a sve su popularnije i pločice sa nekim ličnim motivima. Danas je tehnologija toliko razvijena da svako kupatilo ili kuhinja može imati oločice sa unikatnim elementima. Na vama je samo da iskažete svoju maštovitost i odaberete prave keramičke pločice.

Rigips, ploče od gipsa

gips-ploce

Još jedan građevinski materijal koji je nezamenjiv kada je u pitanju uređenje enterijera i u sistemu suve gradnje su rigips ploče, odnosno gipskartonske ploče. Najviše se koriste za spuštene plafone i oblaganje zidova (brže i jenostavnije suvo malterisanje) koriste za pregradne zidove, u potkrovljima.  Gips je građevinski materijal koji je u upotrebi hiljadama godina, a osobine koje ga preporučuju sem vrlo niske cene i odnosa kvalitet cena je da je to ekološki materijal, da ima odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju, da reguliše klimu u prostorijama i opet da ponovimo najvažniju osobinu povoljnu cenu. Sve ovo čini rigips ploče ili gipskartonske ploče nezamenjivim u unutrašnjim radovima na svom vrstama građevinskih objekata.

Osim togarazvijeni su i specijalni sisstemi, pa je rigips pouzdan zaštitnik od požara, od buke, vlage, bakterija, buđi nezdravog vazduha, energetske efikasnosti, rentgenskog i elektromagnetskog zračenja…

Rigips ploče se montiraju na lake metalne ili drvene potkonstrukcije. Montaža je suva, odnosno Rigips ploče i metalna ili drevena potkonstrukcija šrafe se elekro-uvrtačem.

Related Posts

No related posts found.