Otkup i prodaja crepa za krov i pokrivanje

Otkup i prodaja crepa za krov i pokrivanje

Crep je tradicionalni građevinski materijal za pokrivanje krovova i kao što mnogi smtarju pravi i nezamenjiv materijal za krov porodične kuće. Brzina i jednostavnost lima za krov velikh hala i odnosno većih krovnih površina, u odnosu na crep još uvek ga nije potisnula za porodične kuće. Možete pogledati na nekim starijim kućama biber crep koji traje i više od 70 godina, neretko prelazi i celo stoleće.

crep-za-pokrivanjeCrep su kao materijal koristili i stari Grci za pokrivanje svojih domova. Pri projektovanju krova i izboru različitih vrsta crepa treba razmisliti i uzeti u obzir vremenske uslove tokom cele godine, kao i vrstu objekta. Recimo da biber crep se ne može postaviti na krov nagiba većeg od 45 stepeni.

Crep za pokrivanje ima dugu tradiciju

Svaki crep ima različite vrste žljebova i načine uklapanja i preklapanja, pa prilikom kupovine građe pratite upustva proizvođača o razmaku između letvi prilikom postavljanja krovne konstrukcije.

Crep je kao materijal vrlo postojan pa zato prilikom skidanja i menjana krova dobro očuvan crep se može ponovo koristiti za pokrivanje. Zato smo organizovali otkup crepa i prodaju crepa koji je korišćen već ili prodaju crepa svih domaćih proizvođača. Za svaku vrstu crepa postoje i specijalni komadi za bolju ventilaciju, za odbranu od snega i slično. Glineni crep je krovni pokrivač koji se koristi oduvek, kod nas je poznata ćeramida, a sve više se koristi kod nas u poslednje vreme i na novim objektima. Nezamenjiv je materijal za rekonstrukciju starih zgrada od kulturno-istorijskog značaja.

Savremeni tokovi menjaju i način izrade crepa pa se kod nas tržištu pojavio i betonski crep koji nam je stigao iz centralne Evrope. Kod nas najzastupljeniji betonski crep je “Bramac”.

Ako ste još uvek verni tradiciji i pokrivanju kuće na način oji se to radilo vekovima posetite naše stovarište i rasiptajte se za otkup i prodaju crepa.

Related Posts

No related posts found.